Skip to content

Velkommen til mit univers af eventyrlig magi og spirituel livsstil

BLÅ LOTUS - DIT HELLIGE RITUAL

BLÅ LOTUS - DIT HELLIGE RITUAL

OPDAG BLÅ LOTUS

- Blå lotus, som også kaldes egyptisk blå lotus, hellig blå lilje eller Nymphaea caerulea, er en blå-lilla vandlilje, som primært vokser i Egypten og i dele af Asien. Blå lotus har gennem flere årtusinde været forbundet med spiritualitet, skønhed, kærlighed og nydelse og blev også anvendt i traditionel, egyptisk medicin til at fremme indre ro. Du kan drikke blå lotus som en afslappende te, eller lade lotusoliens blide, friske duft åbne dine sanser i forbindelse med massage eller som del af en daglig, spirituel praksis. 

DYK NED I HISTORIE OG SYMBOLIK

Blå lotus har i forskellige kulturer og religioner en lang historie som en hellig og symbolsk blomst. Allerede i oldtidens Egypten blev blå lotus betragtet som en hellig plante forbundet med åndelig oplysning og forbindelsen til det guddommelige. Blomsten blev blandet andet relateret til solguden Ra og hans skabelse af verden. En  skabelsesmyte fortæller, at verden blev skabt, da en blå lotus sprang op af Nilen. Denne lotus blev set som den første manifestation af livet. Blomstens blå farve blev også sammenlignet med himlen og dens uendelige dybder og repræsenterede dermed den egyptiske opfattelse af kosmisk orden også kendt som Ma’at. Ma’at var en guddommelig kraft, der opretholdt balance og harmoni i universet. Blå lotus blev brugt i religiøse ritualer og ceremonier som symbol på livets cyklus, genfødsel og fornyelse og for at hjælpe mennesker med at opnå åndelig indsigt.

 

I andre kulturer som de græske og romerske riger blev blå lotus forbundet med kærlighed, lidenskab og skønhed. Den blev set som et symbol på romantik og tiltrækning og som et muligt afrodisiakum. I nogle buddhistisk og hinduistiske traditioner var og er lotusblomsten også et symbol på renhed, oplysning og åndelig vækst. Selvom blå lotus i buddhistiske og hinduistiske traditioner ikke er så udbredt som den hvide lotus, så har den stadig nogle af de samme symbolske betydninger, herunder genfødsel, fornyelse og universel orden, og bruges af nogle til at skabe ro og en fokuseret sindsstilsstand. Selvom der er variationer mellem kulturer, så har blå lotus gennem flere tusind år repræsenteret positive og transformative aspekter i menneskers liv og åndelige forbindelse.

 

 

 

 

Udover lotusblomstens religiøse og symbolske betydninger blev den i flere kulturer også brugt til medicinske formål. Blomsten blev anset for at have beroligende egenskaber og blev brugt som et naturligt middel til at fremme afslapning og søvn og til at lindre stress og angst. Det tyder desuden på, at blå lotus blev brugt til bevidsthedsudvidende og -stimulerende praksisser på grund af dens milde, psykoaktive egenskaber.

ANVENDELSE

Mange bruger i dag blå lotus til at fremme afslapning, ro og søvn, som bidrag til velvære og nydelse og til meditative og spirituelle praksisser, hvor man ønsker at stimulere sanserne og udvide bevidstheden.

VIGTIG INFORMATION OM BLÅ LOTUS

Nutidig videnskabelig forskning med fokus på virkningen af blå lotus er begrænset, og viden om dens effekt knytter sig primært til  personlige erfaringer og historiske overleveringer. Nogle studier viser, at blå lotus indeholder psykoaktive forbindelser, herunder alkaloider som nuciferine og apomorphine, at blå lotus kan have en sederende og eventuelt smertelindrende effekt, og at blå lotus indeholder gavnlige antioxidanter. Det er vigtigt at bemærke, at selvom nogle alkaloider i blå lotus i laboratorieundersøgelser har vist sig at have psykoaktive egenskaber, er der ingen klar konsensus om, hvorvidt indtagelse af blå lotus har en signifikant psykoaktiv virkning hos mennesker. Mange faktorer, herunder dosis, individuelle variationer og præparationsmetoder, kan spille en rolle i plantens effekt. Det må understreges, at forskningen er begrænset og bør uddybes, før noget kan konkluderes, men idet der er usikkerheder omkring blå lotus’ psykoaktive egenskaber, anbefales børn, gravide og ammende at undgå blå lotus.

Prøv vores egen eksklusive samling af SACRED BLUE LOTUS produkter, og få en unik smagsoplevelse med f.eks. BLUE LOTUS HERBAL TEA eller anvend disse velduftende olier til åndelig udforskning og dyb forbindelse MORINGA OIL INFUSED WITH BLUE LOTUS og BLUE LOTUS PURE ESSENTIAL OIL